>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Rozhovor se zakladatelem WHY Watches

Rozhovor se zakladatelem WHY Watches
Exkluzivní rozhovor pro 24TIME se zakladatelem nové australské značky hodinek WHY Watches
25.April.2017

Kdy si se rozhodl založit svou vlastní značku, a proč zrovna hodinky?

Nikdy jsem opravdu nepřemýšlel o tom že budu podnikat, nebo snad zakládat novou značku, během mého cestování. Pak jsem během jednoho běžného rozhovoru se svou sestřenicí zavtipkoval, že raději si založím svou společnost a vytvořím sérii hodinek ve vlastním designu, než najdu ty pravé pro mě. V tu chvíli jsem o tom opravdu nepřemýšlel J. Po několika dnech se mi ta myšlenka opět vrátila. A byla to Pravda. Když založím svou společnost, svou značku, udělám takové hodinky, se kterými budu vždy spokojen. To byla ta chvíle.

Proč název Why Watches?

Čas na univerzitě je opravdu náročný a já jsem nikdy nevěřil, že architektura bude ten nejagresivnější kurz. V prvním ročníku architektury jsem se neustále pral “proč” během jednotlivých hodin. Proč jsem ten návrh udělal tak a ne jinak. Před tím vším byly všechny moje práce a návrhy neestetické a bez hloubky. Nyní, jako architekt, je celý můj přístup k návrhům zcela odlišný a mnohem hlubší. Architekt bere v potaz každý detail. Od slunce po déšť, orientaci, výšku… Nic není protože proto. Všechno co dělám má nějaké “proč”.

Kde hledáš inspiraci?

Inspirace přichází neustále z našeho okolí a z architektury kterou každý den vytváříme. Nejsme limitování pouze hodinkami. Rádi bychom věřili, že čas může inspirací také pro naše okolí.

Jak náročné bylo vytvořit nový design a značku hodinek?

Extrémně. Proces vytvoření společnosti z nuly je extrémně složitý a náročný. První rok jsme celý strávili právě budováním WHY Watches z ničeho. Jen neustálý pocit nedostatku financí na další vývoj je dostatečný důvod pro paniku, ve které jsem se neustále pohyboval. Avšak pocit a víra v budoucí úspěch společnosti bylo pro mě dostatečnou motivací a hnacím motorem. 

Máš dnes na sobě hodinky? Které sis vybral a proč?

Ano, samozřejmě. Já vždy nosím WHY Watch. Je to má pýcha. Nyní na sobě mám model SM2 – Gun metal s černým páskem. Je to moje oblíbená varianta díky robustnímu vzhledu. Klasický vzhled, který se hodí ke všem příležitostem.

Jaká z dosavadních kolekcí je tvou nejoblíbenější?

Nezáleží na tom kolik kolekcí ještě uvedeme. Mou nejoblíbenější a srdcovou bude vždy první kolekce. První kolekce si vyžádala mnoho času a úsilí a bude vždy kolekcí, kterou si zapamatuji napořád.

Jaká je další budoucnost značky a na co se můžeme těšit v příštích měsících?

WHY prožívá cestu bouří. Právě jsme byli pozvání na jeden z největších veletrhů v Perthu, kde představíme naší značku. Dále pak doufáme, že v nadcházejících měsících doprodáme současnou kolekci abychom mohli uvést novou (toto je exkluzivní tajemství! Zatím jsme nikomu neřekli, že již pracujeme na nové kolekci!). Jelikož jsme stále ještě mladá společnost, musíme nejprve vyprodat naše skladové zásoby, abychom byli schopni uvést novou kolekci.