>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Hodinky CASIO G-Shock GA2100 - Casi-Oak

Hodinky CASIO G-Shock GA2100 - Casi-Oak
Rok 2021 byl pro společnost Casio rokem "Casi-Oak", respektive různých produktů obklopujících nový design pouzdra GA2100 ze základní kolekce. Přibližně za rok představila společnost Casio řadu hodinek s pryskyřicovým a kovovým pouzdrem, které se vyznačovaly novým osmistranným designem pouzdra, jenž byl módní a pohledný zároveň. Ačkoli se všem zřejmě líbí cenová dostupnost a styl produktové kolekce G-Shock GA2100, nadšenci do hodinek kolektivně požádali společnost Casio, aby do oblíbené nové modelové řady zavedla dvě další funkce: solární nabíjení quartzového strojku a připojení Bluetooth mezi hodinkami a chytrým telefonem.
07.October.2023

Za cenu o 1300 korun vyšší, než je maloobchodní cena stále ještě rozšířených hodinek Casio GA2100, mohou mít kupující víceméně stejné hodinky se strojkem Casio Tough Solar a připojením Bluetooth v modelu GAB2100. Vlastně si myslím, že je pozoruhodným důkazem schopnosti společnosti Casio naslouchat trhu, že takový produkt byl uveden na trh tak brzy po původním modelu, stejně jako skutečnost, že jak GAB2100, tak GA2100 budou vyráběny v různých podobách. Od této chvíle Casio vyrábí nejméně čtyři různé barevné varianty hodinek GAB2100, přičemž v průběhu let jich pravděpodobně přibude mnohem více.

Kromě nápisů "Tough Solar" a "Bluetooth" na ciferníku vám vizuální rozdíl mezi Casio GA2100 a GAB2100 pomůže rozpoznat jen velmi málo. Jejich rozměry jsou téměř totožné, oba jsou 45,4 mm široké a jejich vzdálenost od ucha k uchu je 48,5 mm. Model GAB2100 je nepatrně tlustší, má tloušťku 11,9 mm a možná o gram nebo dva vyšší hmotnost, ale nemyslím si, že většina lidí si nějakých rozdílů skutečně všimne. Pouzdra hodinek GAB2100 jsou také vodotěsná do 200 metrů a nad ciferníkem je minerální sklíčko. Pouzdra také využívají určitou formu nové konstrukce Casio Carbon Core Guard, která ve skutečnosti spočívá v tom, že Casio dokáže nabídnout vysokou úroveň odolnosti a tuhosti při menších rozměrech a nižší hmotnosti díky použití lisovaného karbonu oproti menšímu množství kovů a jiných materiálů.

Přestože jsou hodinky GA2100 a GAB2100 v řadě G-Shock relativně nové, jsou navrženy s ohledem na klasický vzhled, včetně relativně jednoduchého číselníku (alespoň podle standardů Casio), vysoké úrovně čitelnosti a relativního důrazu na eleganci a jednoduchost. Tyto hodinky bližší základní úrovni nepřekypují tolika funkcemi jako většina výkonnějších modelů G-Shock, ale jsou zábavné a velmi všestranné. Základní model GA2100 je natolik základní, že vynechal funkce, které si mnoho nadšenců - kterým se líbí vzhled pouzdra - u hodinek G-Shock opravdu přálo. Model GA2100 je díky své vynikající ceně ideální pro mainstreamové publikum zaměřené na módu, ale jak jsem již řekl, společnost Casio zjistila, že přidáním jen několika funkcí může design pouzdra s osmiúhelníkovým rámečkem zatraktivnit pro lidi, kteří vyžadují modernější zážitek z nošení hodinek Casio G-Shock.

Systém Tough Solar umožňuje nabíjení interní baterie v kameře GAB2100 pomocí světla a eliminuje nutnost výměny baterie. Tuto funkci má většina špičkových hodinek Casio, ale u modelů do 200 dolarů není tak běžná. Pro mnoho lidí, kteří chtějí, aby hodinky GAB2100 sloužily jako spolehlivé "hodinky na otloukání", je tato funkce skvělá a já technologii Tough Solar u tohoto vizuálně atraktivního produktu velmi vítám. Dále je to integrace Bluetooth, která umožňuje hodinkám komunikovat s doprovodnou aplikací pro chytré telefony Casio G-Shock. Jakmile si aplikaci stáhnete a telefon s ní spárujete, můžete v hodinkách snadno nastavovat funkce, jako je budík nebo časovač odpočítávání, a také nechat v telefonu automaticky aktualizovat informace o čase a kalendáři. Osobně to považuji za velmi užitečné, protože díky správnému propojení telefonu a hodinek Casio jsou hodinky vždy přesné, zejména když cestujete nebo měníte časová pásma, což je velmi pohodlné.

Ciferník hodinek GA-B2100 má čitelné a luminiscenční hodinové a minutové ručičky a průhledný kroužek s aplikovanými hodinovými značkami. Pomocná ručička slouží jako ukazatel volby funkce nebo ukazatel životnosti baterie. Ciferník má také malý displej LCD, který může zobrazovat různé informace a ve výchozím nastavení ukazuje datum spolu s počítadlem běžících sekund. Celkově je ciferník čitelný, funkční a dostatečně výstřední, aby byl vizuálně zajímavý a upozornil na sebe.

Bude zajímavé sledovat, jakým směrem se Casio vydá u řady G-Shock GAB2100 oproti jednoduššímu modelu GA2100 z hlediska barev a spolupráce. Hodinek GAB2100 bude pravděpodobně vyrobeno méně a budou zaměřeny spíše na nadšeneckou základnu zákazníků. Pro mě je pouzdro GA2100 již nyní oblíbené. Nyní mají milovníci hodinek nové důvody, proč nosit osmistranný design pouzdra Casio s přidanou technologií pohodlí a hodnotou v modelech GAB2100.