>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Typy řemínků u hodinek

Typy řemínků u hodinek
Neodmyslitelnou součástí hodinek je samozřejmě řemínek. Ale víte, jaké všechny vlastně můžete sehnat? Pojďme si dnes společně projít ty nejčastější.
04.January.2021

Kožený řemínek

Asi největší klasika klasik. Zároveň také nejuniverzálnější. Hodí se k naprosto jakékoliv příležitosti, třeba i ke smokingu. Kožený řemínek může být z umělé kůže, nebo z pravé kůže. Cena pak samozřejmě stoupá s kvalitou kůže. Kůže se velice příjemně nosí, jediná její nevýhoda je, že nemá ráda vodu. Musíte na ni tedy dávat při mytí pozor a na koupání hodinky rozhodně sundávat. Kůže se také velmi rychle ošoupe.

Řemínek se silikonu

Ideální pro sport, a dokonce i do vody. Silikon vlhkost přežije, proto ho klidně může i omýt. Na druhou stranu hodinky se silikonovým páskem rozhodně nejsou vhodné do společnosti, nebo třeba do práce. Ač je pravda, že některé chytré hodinky už vypadají dostatečně reprezentativně, takže se je nemusíte bát vzít kamkoliv.

Řemínky NATO (z nylonu) a další textilní řemínky

Původně 20mm široký řemínek s extra kusem nylonu a s přezkami, tak, aby se dal zapnout přesně jak potřebujete. Dnes? Velice rozšířený sportovnější druh řemínku, který má již mnoho různých variant. Hlavní výhodou je velká škála barev a barevných kombinací, ve kterých můžete řemínek pořídit.

Není to ale jen NATO, druhů textilních řemínků je mnohem více. Jejich hlavní výhoda je, že je můžete jednoduše vyprat. Některé, jako třeba Denim, připomínají dokonce džínovinu.

Kovové řemínky

Kovovým řemínků se říkává náramky. Většinou jsou složené z kovových článků a řadí se mezi nejelegantnější. Ovšem formálně, třeba k obleku, byste je moc nosit neměli. Kovový řemínek bývá nejčastěji vyrobený z nerezové oceli, ale také může být z titanu, hliníku, nebo dokonce pravého zlata.

Kovový řemínek můžete většinou bez problémů zkrátit, nebo naopak prodloužit, pokud vám jeho délka nesedí, což u jiných řemínků nejde. Bohužel, kovový řemínek ale většinou dělá hodinky těžšími.

Dalším druhem kovového řemínku je tzv. mesh, spletený z drobných kovových oček. Ten nejjemnější dokonce může připomínat síťovinu.

Nad čím přemýšlet?

Pokud si budete kupovat nové hodinky, musíte samozřejmě řemínek vybírat podle toho, co je vám nejbližší. Určitě máte některý, který se více hodí k vašemu stylu oblékání a k vašemu já. Také je třeba vybírat podle toho, k čemu chcete dané hodinky nosit, k jaké příležitosti –k nějaké formálnější, nebo jen na posezení s přáteli? Tak co? Který je ten váš?