>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Casio a jejich příběh

Casio a jejich příběh
Firma nyní nese jméno Casio computer co. a vyrábí nejen hodinky, ale i další zajímavou elektroniku. Jak to vše ale začalo?
10.August.2020

Ten, kdo udává tempo

Firma CASIO a její filozofie říká, že je třeba posouvat hranice technologií. To dokázala firma s téměř každým svým výrobkem, protože každý kousek přišel s něčím novýma neotřelým, co udalo směr. 

Pokrok kvete na jaře

Historie firmy CASIO začíná v roce 1946, kdy ji založil Kashio Tado. Nutno však podotknout, že první, s čím, firma přišla, nebyly hodinky, ani kalkulačka, díky čemuž je nyní CASIO hlavně známé. Jednalo se o speciální prsten, který sloužil jako držák na cigarety. 

I když to byla tak jednoduchou záležitost, byl produkt v Japonsku ve své době velmi populární. O tři roky později firma začala vyrábět elektromechanickou kalkulačku. V Japonsku byla první svého druhu. A pak následovaly další. 

Novinky a novinky

Po roce 1957 se začínala firma stávat i přeborníkem v oboru hodinářském. Přišla třeba s hodinkami, které byly řízené krystalem křemenu. Byla schopna vyrábět hodinky analogové i digitální. Další novinkou byla možnost zobrazit si čas v různých časových zónách. 

Některé hodinky zvládly ukazovat teplotu, hodnoty atmosférického tlaku, nebo dokonce měly výškoměr. 

V roce 1957 firma vyrobila první hodinky s funkcí plně automatického kalendáře, které zase předčily všechna očekávání. 

Mimo hodinek vyráběla firma třeba profesionální syntetizéry, v popředí byla i když přišla s modelem digitální kamery s TFT displejem – opět prvotiny svého druhu. V roce 2007 pak předvedla nejtenčí solárně napájený chronograf. 

A v tomto duchu CASIO pokračuje dál. Nadále inovuje a přináší novinky, které nám usnadňuji náš každodenní život.