>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Unikátní hodinky značky PICTO

Unikátní hodinky značky PICTO
Dánský design, který předběhl svou dobu
26.July.2018

Už na první pohled je vám jasné, že jde o zcela originální kousek. Hodinky postrádají jednu ručičku a mají chytře řešený ciferník, kdy je minutovka nahrazena tečkou na otáčivém ciferníku. PICTO jako pictogram, který v tomto případě představuje znázornění času.

Dánská značka PICTO byla vytvořena ještě v době hippies. Stojí za ní Steen Georg Christensen a Erling Andersen, kteří PICTO založili již v roce 1984. Oba tvůrci šli v diametrálně opačném směru, než byly aktuální trendy. Představte si dobu, kdy skoro každý na ruce nosil své Primky nebo jakékoliv jiné klasické hodinky.

A tak se oba tvůrci trefili svým jednoduchým a originálním designem přesně do vkusu lidí, kteří měli touhu se odlišit a nejít s davem. Minimalistický design se stal natolik oblíbeným, že se staly hodinky této dánské značky naprostou senzací. První kusy byly dokonce vyprodané ještě předtím, než se dostaly do výroby. A jejich věhlas je dokonce dostal do výstavních síní moderního umění. To jsou PICTO.

Steen Georg Christensen měl k hodinkám blízko už odmalička. Po svém otci zdědil továrnu na výrobu hodinek, kde se zhotovovaly hodinky pro největší severské značky jako např. Arne Jacobsen, Henning Kobbel či Erik Magnussen. Sten se svým obchodním partnerem Erlingem Andersenem měli odlišnou představu a chtěli navrhovat a vyrábět hodinky po svém.

Chtěli stvořit nadčasové a moderní hodinky, které budou jednoduché a hlavně minimalistické. Stálo je to spoustu času a návrhů, než došli k představě zcela nového pojetí cefirníku a zobrazení času, než do té doby bylo známé. A tak se zrodily hodinky pouze s jednou ručičkou.

Samotné technické řešení a vývoj zabral tvůrcům hodně času, jelikož se jednalo v té době o naprosto novátorský způsob. Ono přesně nakonfigurovat pohyb otáčivého ciferníku, aby vám přesně na vteřinu zobrazoval čas, nebylo zrovna nic jednoduchého.

A kde se vzal název značky PICTO? Pojmenování vychází ze samotného designu značky, kdy čas je díky pohybujícímu se bodu namísto ručičky zobrazován jako piktogram. Proto jednoduše PICTO.

Hodinky Picto jsou designová klasika a legenda mezi hodinkami svým nadčasovým minimalistickým designem nás uchvacují dodnes. Jedná se o první hodinky, kde byl použit systém jedné ručičky a otáčejícího se disku. Po více jak 30 letech je výrobní proces, kvalita materiálů a péče věnovaná konstrukci vyladěná do nejmenších detailů.

Modely máme hned v několika barevných variantách a velikostech, ať už minimalistické v jednom tónu nebo s výraznou barvou ciferníku. Náramek je buď z příjemného lehkého pryže nebo proplétaný z kovových vláken. Mohou působit elegantně, ale i sportovně podle toho, po kterých sáhnete.

PICTO je design, do kterého se vyplatí investovat. Pokud máte rádi originalitu a nechcete v těch samých na ulici potkat někoho jiného, rozhodně doporučujeme tuhle dánskou značku prozkoumat blíže.