>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Designové skvosty na 24TIME

Designové skvosty na 24TIME
Chceme vám představit část značek, které spojují design a módu v unikátní hodinky. Jsou stylové, originální a mnohdy inovativní.
30.April.2018

Takové hodinky nejsou pouhým nákupem módního doplňku na vaše zápěstí, ale v podstatě investicí do designu. Stejně jako si můžete koupit obraz nebo vázu či jiné umělecké dílo, představují ho i modely těchto značek. A navíc v takových na ulici jen tak někoho nepotkáte. Prozkoumejte naše designové skvosty.

Geniální hodinky EONE

Hodinky EONE, se kterými poznáte čas i poslepu. Díky unikátnímu řešení ciferníku rozeznáte čas pouhým hmatem. Ideální pro chvíle, kdy se nemůžete dívat na ruku a sledovat čas, např. při pracovní poradě či důležitém rozhovoru, nebo se ocitnete v naprosté tmě.

Zakladatel Hyungsoo Kim byl absolventem studia MIT, když si všiml, že jeho přítel a spolužák nemohl přečíst čas a nemohl na přednášce použít ani mluvící hodinky, které kdysi vlastnil. Tehdy se diskrétně zeptal svého přítele Hyungsoa na přesný čas a tady vzniknul nápad na inovativní produkt nejen pro nevidomé a zrakově postižené.

Značka se při navrhování hodinek inspirovala důstojníkem americké armády Bradem Snyderem, který v boji přišel o zrak. On však sebral všechnu sílu a navzdory osudu vyhrál v roce 2012 zlatou medaily v paralympijských hrách. Proto se první model EONE jmenuje po něm...Bradley.

Objevte jejich genialitu!

Hodinky PICTO jako umělecké dílo

Dánský minimilastický vzhled hodinek Picto je hravý s nápaditým a funkčním designem. Za značkou stojí Steen Georg Christensen a Erling Andersen, kteří PICTO založili již v roce 1984. Jejich hodinky neukazují čas běžným způsobem, postrádají totiž ručičky, nýbrž ho jen znázorňují podobně jako pictogram. S PICTO se nestáváte otrokem času. Čas není  rozdělen na minuty a sekundy. Je to spíše ukazatel času.

Technické řešení PICTO hodinek je unikátní. Hodina je označena tečkou na rotujícím číselníku, zatímco minuty jsou zobrazovány konvenční ručičkou, tak jak ji znáte u klasických hodinek. Nový způsob zobrazení času vás bude bavit. Hodinky PICTO jsou až do dnešního dne stálou součástí moderních designových výstav.

Legendární Arne Jacobsen

Skandinávský design je pojem a proslul i díky jednomu jménu...Arne Jacobsen.

Arne Jacobsen (11. 2. 1902 - 24. 3. 1971) byl dánský architekt a designér. Do historie se Arne Jacobsen zapsal jako funkcionalistický architekt, a mezinárodního věhlasu se dočkaly i jeho návrhy na poli designu. Nadčasovým designem se pyšní třeba židle Ant, Grand Prix, Drop nebo křesla Swan či Egg Chair. Vyznával čistý minimalismus a promyšlenou dokonalost do detailu.

Jako designér vytvářel Jacobsen návrhy a prototypy nábytku, textílií, tapet, příborů apod. Mezi jeho najznámější návrhy patří židle The Ant, židle Serie 7, křeslo The Egg a The Swan. Nadaný dánský designér a architekt stojí za mnoha budovami, které byly ve své době ultra moderní a pokrokové. Mezi jeho architektonické práce patří bytové domy Bellavista v Klampenborgu, divadlo Bellevue, radnice v Århusu, radnice v Søllerød, v Glostrupu nebo SAS Royal Hotel v Kodani.

Od ikonického návrhu designu židlí a křesel až po hodiny, od kterých byl už jen krůček k náramkovým hodinkám, které nesou jeho jméno. Jeho rukopis je nezaměnitelný a vy máte tak možnost nosit na zápěstí jeho poselství.

Nizozemská značka LEFF

Nizozemská značka LEFF založená talentovaným Richardem Huttenem v roce 2011, který absolvoval Akademii průmyslového designu v Eindhovenu v roce 1991. Ve stejném roce si založil vlastní designové studio. Je jedním z nejvíce mezinárodně úspěšných holandských designérů.

Holandský význam slova LEFF znamená dělat něco, co se jiní neodváží a ve stejném duchu tvoří i designové skvosty v podobě stylových hodinek. Chtěli navrhnout něco víc, než pouhé náramkové hodinky. Šperk, který bude víc než jen ukazovat čas. Podle nás se jim to podařilo skvěle.

O značce LEFF jsme tu již jednou na blogu psali.