>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Rosendahl a jejich legendární hodinky PICTO

Rosendahl a jejich legendární hodinky PICTO
I s designem, který vznikl před více jak 30ti lety, jsou hodinky PICTO neustále nadčasovým kouskem hodinek s tradicí.
23.June.2016

Steen Georg Christensen zdědil po svém otci továrnu na výrobu hodinek, které vyráběl pro největší hodinářské společnosti a designéry, jako je třeba Arne Jacobsen, Henning Kobbel či Erik Magnussen. Sten se svým obchodním partnerema Erlingem Andersenem však měly svou vizi a cíl a chtěli navrhnout, vyvinout a vyrobit své vlastní hodinky. Hodinky, které by byly na tu dobu nadčasové, jednoduché a minimalistické. Po mnoha a mnoha hodin strávených nad návrhy jejich budoucího výtvoru se obou zalíbila myšlenka použití pouze jedné ručičky, tolik charakteristické pro hodinky PICTO.

Hodinová „ručička“ je indikovaná pouze bodem, který je umístěn na rotujícím disku a tak nic nenarušuje čistotu pohybu. Samotné technické řešení a vývoj zabral tvůrcům hodně času, jelikož se jednalo v té době o naprosto novátorské řešení. A proč právě pojmenování PICTO? Název vychází z myšlenky a samotného designu, kdy čas je díky pohybujícímu se bodu namísto ručičky zobrazován jako pictogram.

Hodinky PICTO se ihned po uvedení na trh v roce 1984 staly naprostou senzací a veškeré výrobní dávky byli již před samotným započetím výroby vyprodány.

Hodinky PCITO můžete dokonce nalézt ve stálých expozicích muzeí moderního umění po celém světě. Jen namátkou to jsou Essen Design Gallery – Německo, Designmuseum Denmark a další.

Jsme potěšeni, že vám můžeme tuto legendou nabídnout i v České republice a zařadit je do naši nabídky.