>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Recenze retro Casio A100 - chuťovka pro milovníky hodinek

Recenze retro Casio A100 - chuťovka pro milovníky hodinek
Značka Casio se nám opět snaží ukázat, že je mistrem ve svém oboru. Retro model Casio A100 se jim totiž mimořádně povedl a nic na tom nemění, že nás bere takříkajíc zpátky do minulosti.
14.January.2022

Je libo trochu retra?

Uznáváme, že slovo trochu zde nejspíš není na místě. Casio A100 jsou totiž retrem poznamenány opravdu do puntíku. Možná vás jako první napadne, že jsou pouze pro skutečné fajnšmekry, ale nenechte se mýlit. Jsou přesně tím, co plní nadšené očekávání milovníků retra i vášnivých sběratelů. Teď si nejspíš říkáte, odkud že jsou vám hodinky povědomé. Nebudeme vás dlouho napínat, protože je nepochybně znáte z filmu Vetřelec z roku 1979, kde je nosila Ripleyová v podání Sigourney Weaverové. Hodinky se staly natolik populární, že se letos společnost Casio rozhodla vytvořit model A100 a navázat tak na úspěch modelu F-100. Což se jí podařilo, jelikož se začaly neuvěřitelně rychle vyprodávat a potvrdily tak, že jsou opět bestsellerem.

Kvalitní a praktické

Jak už nám bylo dopředu jasné, tak ani zde Casio s kvalitou nemohlo šlápnout vedle. Pouzdro hodinek je vyrobené z pryskyřice a náramek je ocelový, takže jsme kolikrát ani nevěděli, že je máme na ruce. Společnost se opravdu rozhodla příliš se neodlišovat od původního modelu a znovu vsadila na digitální displej a 4 tlačítka, která jsou označená barevnými pruhy. Těmi se nastavují všechny funkce - levé je resetovací tlačítko, žluté slouží k ovládání světla pod ciferníkem, levé spodní je režimové a vedle vpravo je spouštěč stopek. Ovládání je naprosto jednoduché, přehledné a samotnému nápadu s barevnými čárami tleskáme. Praktická je i posuvná spona, která se dá lehce posunout podle velikosti zápěstí a příjemným benefitem je i to, že jsou odolné proti vodě.

Pro každého? Ano!

Hodinky jsou označovány jako unisex a hodí se opravdu pro každou ruku. Svými rozměry 32,7 mm x 40,7 mm a tloušťkou 9,2 mm se sice neřadí mezi obry, ale přesto jsou výrazné a upoutávají pohledy. Dostupné jsou ve třech barevných variantách - stříbrné, šedé a zlaté a limitované Pac-Man edici, která by vám, pokud jste fanoušky oblíbené videohry, určitě neměla uniknout.

I když jsme si mysleli, že společnost Casio už nás ničím nemůže překvapit, tak tímto modelem se jí to podařilo. Nepovažovali jsme se za retro fanoušky, ale A100 jsme si nemohli nechat ujít. Vypadají stylově, jsou lehké, spolehlivé a nepřehlédnutelné. To vše z nich dělá hodinky, které pevně věříme, budou dělat radost napříč generacemi.