>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Historie značky Timex

Historie značky Timex
Značka Timex dlouhodobě patří mezi jednu z nejslavnějších. Tyto hodinky totiž rádi nosí muži, ženy, ale i děti. Za jejich oblíbeností bezesporu stojí široká škála využití, jelikož se hodí nejen jako doplňky každodenního nošení, během sportu, ale jsou i dokonalými kousky, se kterými se lidé rádi chlubí ve společnosti. To vše doplňuje přijatelná cena, díky které se hodinky Timex drží stále na špici těchto oblíbených doplňků.
30.November.2021

Kdy se začala psát historie Timex?

Historie firmy pod různými názvy sahá až do roku 1854, ale první hodinky Timex se objevily v roce 1950. Hned v úvodu vsadila tato značka na jistotu - nabídla hodinky, které byly nejlevnější na americkém trhu. Nutné je podotknout, že v Timex vždy věděli jak na cenovou politiku a ruku v ruce s rozsáhlými kampaněmi, mimo jiné i se samotným Louisem Armstrongem v jazzové show Timex, se jim podařil do té doby nevídaný úspěch.

Poptávka po hodinkách raketově rostla a společnost se snažila svým zákazníkům nabízet na svou dobu to nejlepší. Jedním z klíčových modelů značky byl v šedesátých letech Timex Marlin. Šlo o velmi elegantní a společenské hodinky, které se před několika lety opět dočkaly svého znovuobnovení.

Jako kdyby se značka řídila tím, že úspěch není věčný a snažila se stále přicházet s lepšími inovacemi, a přitom stále držela ceny na minimu. Svůj úspěch potvrdila i v osmdesátých letech, kdy uvedla na trh sportovní hodinky Timex Iron Man, které byly po dobu deseti let nejprodávanějšími na světě. Jak se zdá, tak kdo ve své době neměl Timex, tak jako kdyby nebyl.

Timex dnešní doby

V současné době se společnost stále snaží držet na vrcholu, i když je pravda, že konkurence je rok od roku větší. Velkou výhodou ale je, že z bohatého výběru hodinek Timex si vybere opravdu každý. Mají totiž nejen krásné designy, jsou propracované a spolehlivé, ale jsou i po letech stále cenově dostupné.

Jestli tedy váháte nad tím, jaké si pořídit hodinky, tak minimálně jeden kousek této značky by vám určitě neměl chybět ve sbírce. A věřte nám, nebudete litovat.