>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Seznamte se s EONE – hodinkami, které cítíte

Seznamte se s EONE – hodinkami, které cítíte
Každého za život potká mnoho událostí. Někdo má štěstí a špatné okamžiky ho minou obloukem, jiný takové štěstí bohužel nemá. A právě těžkou životní zkoušku prošel i nadporučík americké armády Brad Snader. Možná vám jeho jméno nic neříká, ale právě jeho příběh inspiroval tvůrce při výrobě hodinek značky EONE.
21.June.2021

Hodinky nejen pro lidi s hendikepem

Brad se narodil v roce 1984 v Nevadě jako člověk plný očekávání, ale tragická událost navždy poznamenala jeho život. V roce 2011 přišel při výbuchu v Afganistánu o zrak, ale možná díky silné vůli a touze se nevzdat, dokázal už další rok vyhrát dvě zlaté medaile v plavání na paralympijských hrách v Londýně. Byl úspěšný i v dalších letech a dnes je z něho člověk hrdě bojující za lidi s postižením a tvář značky EONE.

Možná vás napadá, že hodinky Eone jsou pouze pro lidi s podobným osudem jako měl Brad. Není to ale pravda, jelikož své uplatnění najdou u každého. Určitě si vzpomenete na událost, kdy jste potřebovali vědět, kolik je hodin, a jednoduše jste se nemohli podívat na hodinky. Někdy mohla být na vině slušnost vůči okolí, jindy nevhodné prostředí, cokoliv, co vám zamezilo zjistit aktuální čas. A právě pro tyto příležitosti byly vytvořeny hodinky EONE.

Samotný vznik značky EONE se datuje k roku 2013 a jejím zakladatelem je Hyungsoo Kim, který se společně s designérem Davidem Zacherem postaral o výrobu moderního a užitečného doplňku pro každého. Hodinky byly natolik úspěšné, že už v roce 2014 získaly ocenění Design of the Year, o rok později uspěly na přehlídce mezinárodního designu Red Dot Design Award a v roce 2016 byly oceněny v žebříčku IF World Design.

EONE Bradley

Ptáte se, jak tento systém vlastně funguje? Čas neukazují klasické ručičky, ale dvě ocelové kuličky. První, která krouží po obvodu, ukazuje hodiny a druhá na ciferníku určuje minuty. Pohyb kuliček zajišťují magnety, a pokud se stane, že se kterákoliv z nich dostane z dosahu magnetu, stačí s hodinkami lehounce zatřást a opět se kulička vrátí na správnou pozici.

Hodinky EONE Bradley mají pro lepší časovou orientaci zdvižené značky hodin. Na pozici 12 je trojúhelníková značka, pozici 3, 6 a 9 znázorňují dlouhé úsečky a krátké značí ostatní hodnoty. Zjistit tedy čas s těmito hodinkami není jakkoliv složité, stačí přejet prstem po zvednutých značkách hodin a ucítit, kde jsou aktuálně umístěná kuličková ložiska.

Za úspěchem hodinek EONE Bradley stojí snaha dokázat, že čas nemusíme jen vidět, bohatě stačí ho cítit. A když ho můžete cítit na kvalitních, moderních a nadčasových hodinkách, jen málokdo by odolal.