>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Nový model hodinek 22Design Studio – SECTOR

Nový model hodinek 22Design Studio – SECTOR
Inspirováno městem, jednoduchostí a industriálnem. Takové jsou všechny hodinky od značky 22Design studio. A přesně takové jsou i nové unisex hodinky Concrete sector.
18.January.2021

Co je 22Design Studio

Jedná se o značku, která funguje v Taipei, a která byla založena v roce 2005. Vše je inspirováno přímočarostí a duchem městské architektury. A to nejen design, ale i použité materiály. Jedním z často používaných materiálů je totiž surový beton.

Všechny produkty značky 22Design studio se zaměřují na jednoduchost a minimalismus všech kousků. Vyrábí šperky, hodinky, pera a další doplňky. 

Concrete Sector, aneb pohled do historie

Jedná se o unisex hodinky s ciferníkem velkým 40mm. Využívá tradiční sektorový ciferník, který je tvořený ze dvou kruhů. Vnitřní je rozdělený na dvanáct částí a ukazuje hodiny, vnější je rozdělený na 60 částí a ukazuje minuty. 

Tento ciferník byl běžně využíván vojáky ve II. Světové válce pro rychlejší čtení času. 22Design studio o něm říká, že je dokonalým ukazatelem linie života a smrti. Model Concrete sector je tak vlastním předěláním tradice a klasiky v něco nového a moderního. Spojení minulosti a dnešní doby. 

Design a technologie

V designu firma využívá tzv. techniku Béton brut, která je založená na odhalení vzorů na surovém betonu, které vznikají v průběhu práce. Povrch je tedy nechán záměrně jakoby „nedodělaný“. 

Hodinky jsou vybavené kvalitním šedým koženým řemínkem, který k designu dokonale sedí.

Ciferník jako takový je vyrobený u z betonu. Zároveň je ale luminiscenční – jak rozdělení ciferníku, tak ručičky ve tmě zeleně září. 

Pro pohyb hodinek je použitý švýcarský automatický strojek Swiss Sellita SW200-1. Sklíčko na hodinkách je safírové, proto zajišťuje dlouhou životnost a nepoškrábání. Hodinky se tedy nemsuíte vůbec bát nosit běžně.

Pokud obdivujete industriální design a design města, pak jsou hodinky určené přímo pro vás!