>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Jak správně pánské hodinky

Jak správně pánské hodinky
Staré hodinky už dosluhují a potřebujete sehnat nové? Nebo jste jednoduše zjistili, že ty staré nemají dostatek potřebných funkcí? Pak je na čase pořídit nové. Abyste vybrali ty pravé, je potřeba se zamyslet nad několika věcmi.
23.April.2020

Do práce, nebo do společnosti?

Důležité je nejdříve se zamyslet nad tím, k čemu budete hodinky využívat. Budete je nosit do společnosti? Nebo do práce? Budete je nosit někde, kde by se mohly lehce poškodit? Jakmile si odpovíte na tyto otázky, můžete začít vybírat. 

Podle toho, jaké budou mít hodinky využití, je potřeba zvolit materiál. Pokud víte, že je budete nosit do prašného a špinavého prostředí, je ideální aby měly pásek textilní, nebo pásek z pryže, který zkrátka jednou za čas vyměníte. Některé typy hodinek mají dokonce výměnu pásku tak jednoduchou, že je budete moct měnit téměř denně. 

Pokud se s nimi budete pohybovat v místech, kde by mohly jednoduše přijít k úrazu, pak se nezapomeňte dívat i na materiál sklíčka. Nejodolnější je sklíčko safírové, které vydrží i trochu drsnější zacházení a jen tak se nepoškrábe. Stejně sklíčko určitě oceníte i ve chvíli, kdy si budete chtít pořídit hodinky na denní nošení. 

Pokud je budete brát převážně do společnosti, volte naopak elegantnější design, jednoduchou barevnost a ideálně kožený, nebo nerezový pásek. Vsadit na jednoduchost je v takovém případě nejjistější. 

Funkčnost na prvním místě 

Dalším důležitým parametrem při výběru, jsou funkce a výbava hodinek. Můžete si pořídit kvalitnější a spolehlivější modely s kinetickým strojkem, který sice budete muset natahovat, ale budete mít záruku, že vydrží. Případně si můžete pořídit běžné quartzové hodinky. Ani voděodolnost není parametr, který byste měli při výběru pomíjet.

Naopak pokud chcete skutečně hodinky, které nebudou jen ukazovat čas, máte možnost pořídit si hodinky s různými funkcemi. Mnoho z vás jistě ocení přítomnost datumovky, stopek, praktického podsvícení hodinek, nebo ukazatele dnů v týdnu. Je jen na vás, co přesně od vašeho nového „pomocníka“, budete vyžadovat.