>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

PRIM - Souboj jedné značky

PRIM - Souboj jedné značky
Originální ochrannou známku Prim vlastní dvě hodinářské firmy. Elton hodinářská a MPM Quality. Která je ale která? A jaký je mezi nimi rozdíl?
24.October.2019

Frýdek – Místek vs. Nové Město nad Metují

Firma Elton hodinářská sídlí v Novém Městě nad Metují. Ve své továrně vyrábí již přes šedesát let právě ty originální a původní hodinky Prim, které zná celý svět. Všechny modely jsou vyráběny přímo v továrně od nejmenších součástek až po závěrečnou kompletaci a kontrolu kvality. 

Nic není přivezeno odjinud. Všechno se děje pod jednou jedinou střechou. Elton hodinářská může díky tomu svým zákazníkům nabídnout skutečně originální kousky, které vyrábí přímo na míru každému klientovi. Jedná se tedy především o zakázkovou výrobu. 

Firma MPM Quality z Frýdku-Místku funguje od roku 2001. Ochrannou známku Prim sice zakoupila, ale hodinky nevyrábí celé pod jednou střechou. Pouze je kompletuje a navrhuje. Na rozdíl od firmy Elton hodinářská nabízí ucelené produktové řady, ze kterých si může kdokoliv vybrat přesně to, co mu vyhovuje.  

Trable ochranné známky

Ochranná známka Prim existuje od roku 1956, kdy byla registrována firmou Chronotechna. Jen původně ne pro hodinky, ale pro budíky. Tehdy také vznikla novoměstská továrna. V roce 1983 byly pak oba podniky včleněny do koncernu Tesla a bylo rozhodnuto o vytvoření nové ochranné známky.

Nakonec byla známka Prim přiřčena opět společnosti Elton. V té době ale nic nebylo řádně právně ošetřeno, a tak se stalo, že si ji později koupila právě společnost MPM Quality. 

Firma Elton si nechala naopak zaregistrovat známku novou, a to Manufacture PRIM 1949.

Stále nedořešený spor

Spor o používání ochranné známky Prim se táhne už mnoho let a zatím stále nebyl uzavřen. Proto v tuto chvíli můžete pořídit hodinky Prim od dvou výrobců, přičemž každé jsou něčím specifické a každé si jistě najdou svého spokojeného nositele.