>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Triwa Humanium – příběh lidskosti

Triwa Humanium – příběh lidskosti
I to, co ničí, může v konečném důsledku sloužit dobru. S touto myšlenkou přišla Stockholmská značka hodinek Triwa, která ve spolupráci se švédskou rozvojovou agenturou IM přinesla na trh velmi speciální hodinky.
17.April.2019

Když zbraň ukazuje čas

Pod hlavním heslem „Čas na mír“ začala zavedená hodinářská značka Triwa vyrábět hodinky, kde je hlavním základním materiálem kov s názvem Humanium. Ten vzniká roztavením zabavených nelegálně držených zbraní. Výsledný kov použitý na hodinky je krásně lesklý a má kartáčovaný povrch.  

Triwa a IM se tak snaží snížit počet nelegálně držených zbraní a zároveň se prodejem hodinek snaží vypomoct přímo zasaženým zemím. Část výdělku z prodeje proto putuje zpět do rozvojových zemí, kde byly zbraně zadrženy. 

Zbraní již bylo přetaveno mnoho a mnoho. Většina z nich pocházela třeba ze zemí Střední Ameriky, jako například El Salvadoru, nebo Guatemaly. Všechny ale nakonec skončily v ohni, aby vytvořily jeden z nejcennějších kovů vůbec. Kov s příběhem.

Výjimečnost především

To, co dělá hodinky tak výjimečnými, je právě jejich myšlenka a příběh, který se za nimi skrývá. Už jen to, že člověk drží v ruce něco, co před tím ještě zabíjelo, je silné. Už jen to, že hodinky Triwa Humanium neukazují jen čas, ale ukazují i to, že je možné něco změnit, z nich dělá něco tak silného, a tak výjimečného.

Iniciativa se obecně setkala s velkým ohlasem. Tomu nasvědčuje i fakt, že projekt na podporu této myšlenky, který se objevil na serveru Kickstarter, vybral na další fungování projektu, 4,5 milionu švédských korun. Což bylo mnohem víc, než se původně předpokládalo.

Vzhled

Vzhled hodinek je velmi jednoduchý. Ciferník je buď tmavý, nebo světlý a pásek je buď kožený, nebo vyrobený z recyklovaného plátna. Barevné varianty pásků jsou laděny spíše do přírodních, ne příliš pestrých barev. Hodinky jsou ale voděodolné, mají minerální sklíčko, a dokonce na nich najdete i ukazatel data. A navíc – jejich koupí i ostatním ukážete, že je čas na mír.