>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Dieter Rams a hodinky BRAUN

Dieter Rams a hodinky BRAUN
Začalo to v roce 1989. Tehdy Dietrich Lubs and Dieter Rams ukázali světu své první, minimalistické hodinky AW 10. A pak už se vše vyvíjelo dál.
10.March.2019

Funkce, funkce a ještě jednou funkce

Hlavní myšlenkou obou pánů bylo vytvořit hodinky, které budou plnit jen svou hlavní funkci, a to navíc co nejefektivněji, jak to bude možné. Tak přišly první hodinky, AW 10. V roce 1991 je následoval další model, který funkcionalitu dotáhl ještě dál. Zmizela z něj úplně čísla.

S novým modelem dokonce přišla i nová funkce, ukazatel data. Od té doby se už staly hodinky Braun ikonou. 

Kdo s tím začal?

Nad tím, jak hodinky vypadají, není ale třeba kroutit hlavou. Za celou značkou stojí totiž německý designér Dieter Rams. Narodil se v roce 1932 a je spojen jak s produkty značky Braun, tak především s funkcionalistickou školou industriálního designu. 

Hlavní myšlenkou, která provází všechny jeho deisgnérské práce, je zásada „méně je více“. 

Je také autorem dokonale funkčního nábytku Vitsœ, kde navrhl tzv. univerzální systém poliček 606, do kterého je možné poličky postupně podle potřeby přidávat, a program 620 chair programme. I ten je založený na myšlence, že životní prostor člověka se neustále mění, a proto by se měl jeho nábytek měnit s ním. Všechno je tedy možné přidat, ubrat a přestavět podle potřeby.

Braun hodinky

Vraťme se ale k zásadní značce Braun. Braun Watches fungují stále a stále se také drží stejné myšlenky. Jednoduchosti. Modely neustále přibývají, ale filosofie zůstává stejná. Nově mezi produkty najdete dokonce i hodinky digitální.

Na své si přijdou dámy, kterým značka nabídne elegantní příjemný design, a stejně tak pánové, které mohou u Braun watches najít sofistikovanější hodinářské kousky v tradičním designu. 

Pokud preferujete funkci a tradici před neotřelým designem, hodinky Braun jsou pro vás ideální volbou.