>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Hodinky Normal Timepieces - designová klasika

Hodinky Normal Timepieces - designová klasika
Firma „Normal timepieces“ říká, že je tolik úhlů pohledů, kolik je na světě lidí. A tuto myšlenku dále rozvádí ve své hodinářské tvorbě. Jak vypadají hodinky, které si berou za téma gender, vzdělání zkušenosti, DNA, kultur, věk a rasu?
18.November.2018

2006

Začalo to v roce 2006. V té době dal designér Ross McBride vzniknout značce Normal timepieces, do které promítl jeho vlastní myšlenky a jeho vlastní pohled na design. Díky jeho životní cestě se dotkl jak amerického designu, tak japonského minimalismu a jednoduchosti. 

Hlavní otázkou, která prolíná celou tvorbou hodinek, je otázka, co je vlastně normální. Odpovědí za všechno pak je „podívejte se na naše hodinky“.

Jak vypadají?

A jak tedy vypadají hodinky, které jsou normální? Firma Normal timepieces má ve svém portfoliu tři produktové řady, přičemž každá má pak ještě dámskou a pánskou variantu. Všechny jsou většinou vybavené minerálním sklíčkem, pouzdrem z nerezové oceli a koženým páskem. 

Designově jsou hodinky zcela jednoduché, nevtíravé, lehce archaické a všechny se drží jen jednoduchých barev, jako je černá, zlatá, hnědá, šedá, nebo bílá. 

A to platí jak u modelové řady HIBI watches, která je laděna do asi nejvíce archaického vzhledu, tak u řady Extra normal watches, která má ovšem speciálně designově navržené ručičky, a která se zároveň vyznačuje tím, že jsou čísla skryta a odkrývají se jen pomocí průhledné hodinové ručičky. Jedná se také o vůbec první modelovou řadu, se kterou Normal watches přišly na trh.

Poslední modelovou řadou jsou Fuji watches. Ta má čísla normálně zobrazena, ale na rozdíl od dalších dvou modelových řad, Fuji watches mají velmi široký okraj pouzdra. To jim dodává dosti robustní vzhled. Díky tomuto designovému detailu je možné vidět mnohem větší část povrchu pouzdra, než jindy.