>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Rozhovor se zakladatelem a designérem AARK

Rozhovor se zakladatelem a designérem AARK
Chcete se dozvědět víc o australské značce designových hodinek AARK, tak na následujících řádcích pro vás máme exkluzivní rozhovor.
30.October.2018

Řekněte nám něco o značce AARK?

Značku AARK jsme založili v únoru 2013 a tento rok jsem tak oslavili výročí 5 let, které je pro nás obrovským milníkem a úspěchem, jelikož jsem v začátcích neměli žádnou představu kam se můžeme dostat a kde za 5 let můžeme být. Byl to obrovský risk, vstoupit do odvětví hodinek s nulovými znalostmi o designu a o tomto odvětví. Nyní jsme sami na sebe pyšní, jak se nám povedlo uspět a prorazit. Víme, že jsem se vydali správnou cestou a že v ní budeme I dále pokračovat.

Proč jste si vybrali hodinky, které si hrají s designem a nápadem?

Prvotní myšlenka vybudovat naši vlastní značku a modelovou řadu hodinek přišla tak nějak sama od sebe. Po mnoha dlouhých diskuzích o tom, co je pro lidi tou věcí, ke které mají silné city. Ke které vztahují své myšlenky a vzpomínky a které mají mnoho příležitostí co se týče designu. Pro každého designéra je design hodinek velkou výzvou. Je to komplexní práce se zaměřením na detail, který musí hrát s celkem.

Kde hledáte inspiraci?

Umění a design hraje významnou roli v ovlivňování myšlení a má moc provokovat díky novým a nekonvenčním přístupům k již zaběhlým tvarům a vzhledům, třeba právě hodinek. Ačkoliv jsme všichni v týmu odlišní, máme odlišné vnímání světa a nás samotných, inspirujeme se vzájemně. Design našich hodinek je týmovou prací ovlivněnou rozdílným vnímáním jednotlivců.

Jak moc bylo těžké navrhnout a vyrobit hodinky s jedinečným designem úplně od začátku?

Proces vývoje hodinek od nepopsaného papíru po finální produktu, je nemírně zdlouhavý. Od začátku jsme měli poměrně jasnou představu o designu, který bychom rádi představili. Naráželi jsme však na problémy spojené s převodem našich návrhů do výroby, se samotnou výrobou a na finanční problémy této výroby. Experimentovali jsme s netradičními materiály a nápady, bylo potřeba překonat mnoho překážek. (poznámka 24TIME – značka AARK přišla jako první značka s dvěma rozdílnými barvami PVD úpravy na jednom těle hodinek). Díky našemu zkušenému technickému týmu a díky menším ústupkům v rámci našich nápadů, jsme však byli schopni naplnit naše představí o našich hodinkách.

Máte dnes na sobě hodinky? Popíšete nám jaké a proč jste si je vybral?

Já sám mám dnes model Classic Neu Black s hladkým černým koženým řemínkem. Jsou to moje “vycházkové” hodinek díky jejich designu, který je možné zkombinovat s většinou mého oblečení. Díky černému pouzdro nepůsobí hodinky tak okázalým dojmem a méně se okoukají, než výstřední modely.

Který model hodinek je dosud váš nejoblíbenější a proč?     

Modelová řada Dome je zatím asi moje nejoblíbenější. Design vychází z myšlenky zakřiveného a oblého vzhledu a celkový design hodinek je  uzpůsoben právě této myšlence. Základní element hodinek nejsou tak časté pro tradiční vzhled hodinek avšak celkový dojem a design hodinek Dome koresponduje  se současným směrem značky AARK.

Co bude dalšího u AARK? Co můžeme očekávat v příštích měsících?

V současné době pracujeme na dvou nových modelech, které bychom rádi ukázali během nadcházejících měsíců, tak nás bedlivě sledujte