>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Casio retro - nesmrtelný odkaz značky Casio

Casio retro - nesmrtelný odkaz značky Casio
Historie značky Casio je velmi bohatá, sahá do rohu 1946 k zakladateli japonskému inženýrovi - Tadao Kashio. Pod značkou Casio tak můžete najít řadu významných vynálezů a produktů své doby. Mezi ně neodmyslitelně patří první elektronická přenosná kalkulačka.
21.September.2017

Casio se vynikalo i ve světě elektronických hudebních nástrojů, ale nejvíce se do dějin zapsalo právě v hodinářském průmyslu. Vznikly první digitální i analogové hodinky řízené křemíkovým krystalem. Byl to své doby první výrobce, jehož hodinky umožňovaly zobrazení času v různých časových zónách, teploty, atmosférického tlaku a výškoměru.

Japonští inženýři využili bohatých zkušeností z vývoje elektronických přístrojů a začaly na této bázi vyrábět náramkové chronometry. Hodinová pouzdra odsadili kalibry řízené krystalem s výstupem času na digitální displej. Časem byly hodiny doplněny i senzory, které majitele informovaly například o okolní teplotě, poloze, nadmořské výšce. Chronometry byly často doplněny o miniaturní kalkulačky, schopnost příjmu televizního vysílání, záznamu hlasu a dalšími funkcemi.

Hodinky Casio Retro odkazují na první modely hodinek značky Casio, které nikdy nevyjdou z módy. Tyto modely začala značka Casio vyrábět již v roce 1974 a prorazila s nimi díky vynálezu Quartz strojku, který je dodnes nevyužívanějším strojkem do hodinek.

Spojení kvality, tradice a stylu. Casio Retro jsou jakýmsi nesmrtelným odkazem značky. Jejich nestárnoucí design je předurčuje k dlouhověkosti. Díky svému specifickému retro vzhledu jsou prostě nezaměnitelné a vyjadřují váš osobitý styl a smysl pro detail. Buďte nepřehlédnutelní, stejně jako Casio retro.