>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Rozhovor s designerem značky HYGGE - Major W.M. Tse

Rozhovor s designerem značky HYGGE - Major W.M. Tse
Přinášíme vám další z řady rozhovorů s designery. Tentokrát s Major W.M. Tse dvorním designerem značky HYGGE
27.July.2017

Představ nám značku HYGGE?

I když má společnost již velmi dlouho historii, na poli hodinek je to poměrně nová značka. Název značky je pojmenován po životním stylu „hygge“ který přichází z Dánska. Samotné slovo je velice obtížné přeložit a natož celý emocionální přístup a pochopení tohoto slova. Je to styl života, jehož cílem je dělat lidi spokojené, radovat se z maličkostí všedního života, jako ke třeba dobré jídlo v dobré společnosti. Relaxovat při pohledu na nebe vedle ohně, nebo se projít do lesa, či zajít do sauny. Přenést tyto pocity do tvarů našich hodinek nám pomáhají ti nejlepší designéři a to vše s japonskou přesností a precizností.

Kdy se značka HYGGE začala zaměřovat také na hodinky?

Značku  HYGGE založila japonská rodinná společnost P.O.S. Co., Ltd., která je od roku 1949 jedním z předních výrobců ciferníků pro známé japonské a švýcarské značky. Společnost se následně ve svých aktivitách zaměřila na distribuci skandinávských high-design doplňků. S odkazem na historii a identitu si společnost i po této změně ponechala výrobu a design hodinek značku HYGGE. Tu neustále rozvíjíme a posouváme ve světě designu dál.

Kde berete inspiraci pro design hodinek?

Naši designéři se inspirují minimalismem a skandinávským designem. A také architekturou. Třeba řada hodinek 2089 je inspirována dánskou královskou knihovnou v Kodani, či filozofickým směrem jako Vari, což ve finštině znamená „barvy“. Všechny návrhy a design však ctí přístup hygge, tedy pocity a emoce tohoto jedinečného životního stylu, založeného na příjemném a přátelském trávení času.
 

Jaký je proces vzniku nové modelové řady hodinek HYGGE?  

Celý proces začíná u konceptu poskytnutého designéry a techniky. Následuje úzká spolupráce s našimi dodavateli na vzorcích. Je to velmi úzká spolupráce mezi námi, designéry, dodavateli, kdy na jejím konci je kvalitní produkt. Náš hlavní cíl je přivést na svět přesně takové hodinky, které jsou navrženy designéry a to bez jakýchkoliv kompromisů na kvalitu a materiály. To, že se nám tento přístup vyplácí, svědčí mnoho oceněných, které naše produkty obdrželi – Red Dot Awards.

Máš dnes na ruce hodinky? Jaké to jsou a proč právě ty?

Ke všem svým hodinkám, které nosím, mám osobní vztah a vzpomínku na zvláštní osobu, příležitost či chvíli v mém životě.

Jaká kolekce je zatím tvá nejoblíbenější a proč?

Obvykle nosím hodinky HYGGE 2204. Pomineme-li kvalitu a designu All Black, který se mi libí, musí mít také hodinky pro mě speciální emoční spojení. Připomínku životní události, nebo významného jubilea v jeho v jejím životě. A to je právě případ mého modelu 2204, které pocházejí z naší úplně první výrobní dávky. Byl to můj první projekt pro značku HYGGE, připomenutí našeho zapálení, motivace a dosaženého úspěchu. Největší motivací a úspěchem, který si umím představit je, že majitel hodinek HYGGE bude hrdý své hodiny jednoho dne předat svému potomkovi. Sám mám malého syna a doufám, že mu jednoho dne svůj starý model 2204 předám a povím mu příběh, který se k nim váže. 

Jak vnímáš současný trend chytrých hodinek? Myslíš že mohou „ohrozit“ tradiční trh s hodinkami?

Myslím, že chytré hodinky jsou ještě stále v rané fázi. Stál ještě hledají svoje správné uplatnění a využití a soupeří ve velmi konkurenčním trhu s klasickými hodinkami. Chytré hodinky by měli mít svůj vlastní segment trhu a cílit na lidi s odlišným způsobem života. Řekl bych  například, že chytré hodinky jsou ideální volbou pro sportovního člověka, který dělá jogging někde v Central Parku a i při sportu potřebuje být stále na příjmu. Naopak někdo, kdo si vyjde ven s přátely, či na rande, dá spíše přednost klasickým hodinkám jako stylový módní doplněk. Klasické hodinky byly také vždy velmi cenným dárkem, k všemožným příležitostem, což o současných chytrých hodinkách z nadnárodních společností a bez chybějícího příběhu, nemohou nikdy být.

Prozradíš co můžeme očekávat od značky HYGGE v následujících několika měsících? 

Chystáme se představit dvě nové modelové řady ještě do konce roku. Jedny jsou nové chronografy a druhá řada je klasického stylu, avšak v pojetí moderního skandinávského designu. Také jsem nedávno přivítali nového designera, ale více informací bude odhaleno později. Každý může sledovat novinky na našem facebooku nebo zde na 24TIME.