>>> SLEVY AŽ 60 % NA SPOUSTU MODELŮ A ZNAČEK <<<
Kategorie produktů

Jak pečovat o hodinky

Jak pečovat o hodinky
V tomto článku Vám přinášíme informace, jak správně pečovat o Vaše hodinky tak, aby Vám sloužili co nejdéle
11.July.2013

Jestli jste si již přečetli náš článek Jak správně vybrat hodinky a z nepřeberné nabídky v našem obchodě jste si vybrali ty, které Vám nejvíce padnou, nastává další krok. O Vaše nové hodinky je třeba se důkladně starat a věnovat jim patřičnou péči. Tento článek Vám poskytne základní informace, díky kterým můžete prodloužit nejenom životnost Vašich krásných hodinek, ale také jim zachovat mladistvý vzhled.

Před použitím hodinek si vždy přečtete návod k obsluze. Dobrý návod Vám poskytne informace o specifické péči a údržbě pro Vámi zvolený model. Mimo jiné se zde dozvíte i údaj o stupni vodotěsnosti, který je pro Vás zásadním údajem. Více se můžete dočíst zde.

Čištění hodinek

U hodinek, které mají vodotěsnost nejméně 50 metrů můžete k čištění hodinek použít mýdlovou vodu a kartáček. Hodinky pak vysušte suchým hadříkem. Kožený pásek je následně možné ošetřit speciálním přípravkem na kožené doplňky. Tak si zachová svou barvu a lesk. Hodinky, které nejsouvoděodolné, ošetřujte pouze suchým, či vlhkým hadříkem.

Voda

Objeví-li se v hodinkách voda, nebo je-li zamlžené sklo, ihned dejte hodinky zkontrolovat, neboť voda může způsobit korozi elektronických dílů v pouzdru.

Mořská voda

Byli-li Vaše hodinky vystaveny mořské vodě, opláchněte je následně vodou sladkou. Zamezíte tak usazováním krystalů soli.

Nárazy a vibrace

Hodinky jsou konstruovány tak, aby odolávaly různým vlivům při běžném nošení. Je třeba je chránit před nárazy, které by mohly poškodit jejich jemný mechanismus. Hodinky zároveň chraňte před působením magnetického a elektrického pole

Teplota

Normální provozní teplotní rozsah je od 5 do 35˚C. Teploty přes 50˚C nebo pod -10˚C mohou způsobit opožďování hodinek nebo zkrácení životnosti baterie. Obzvláště baterie ve Vašich hodinkách je náchylná k vysokým teplotám.

Servis

Veškeré opravy svěřte vždy jen autorizovanému servisu. Zajistíte tak, že Vašim hodinkám bude věnována maximální péče a že nebude ohrožena jejich voděodolnost.

Výměna baterie

Výměnu baterie provádějte vždy v odborném servisu, u vodotěsných hodinek žádejte zkoušku vodotěsnosti.